Histoire Hotel Saint-Michel Bruxelles

Les débuts de l’Hotel Saint-Michel

Het 15 grote plein is het “HET HUIS VAN DE HERTOGEN VAN BRABANT”. Op deze plaats stond in de Middeleeuwen de “Meynaertsteen”, dat wil zeggen het stenen huis van de Meynaerts.

Gebouwd op een zandheuvel, diende het als verdedigingswerk voor het eilandje St. Géry, dat tijdens de bouw van de eerste stadsmuur niet meer werd gebruikt, en werd in stukken gehakt.

In 1441 werd het onteigend door de stad, die het samen met de aangrenzende huizen herstelde en ze samenbracht in dezelfde constructie. Na het bombardement van 1695 werd het het jaar daarop herbouwd door architect G. Debruyn en werd deze groep van 7 huizen onder hetzelfde fronton verenigd. La Fortune werd gekocht door de Corporation des Tanneurs.

Les débuts de l’Hotel Saint-Michel

Vanaf de Grote Markt hoef je alleen maar omhoog te kijken naar de top van de toren van het stadhuis om deze te bewonderen in zijn heroïsche strijd tegen de draak. Maar u kunt ook uw hoofd richten op het gelijknamige hotel dat een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt voor een verblijf op de beroemdste plek ter wereld.

Het uitzicht is absoluut uitzonderlijk vanuit de kamers aan de voorzijde en compenseert grotendeels de sfeer van de geweldige avonden die uw dromen zouden kunnen accentueren, vooral in de zomer… vierkant. Vanaf de vroege ochtend geeft het ochtendlicht het decor een volledig surrealistische dimensie en reliëf.

De eerste kooplieden leggen boeketten aan voor de dagelijkse bloemenmarkt en een paar duiven pikken in de verdwaalde kruimels zonder zich zorgen te maken over de duidelijke voetstappen van de eerste toeschouwers op de oude kasseien. De dag ziet er goed uit…